ponijeri.jpgU sklopu svojih aktivnosti za 2016. godinu, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO iz Zenice organizuje jednodnevni izlet u park prirode Tajan, 6. marta 2016. godine.

Jedna od turistički atraktivnih lokacija je Park prirode “Tajan” koji se nalazi između općina Zavidovići, Kakanj i Vareš, na nadmorskoj visini 1297 m.

Područje Parka prirode bogato je kanjonima, prirodnim kamenim mostovima sa pećinama, jezerima, speleološkim objektima, endemskim biljkama. VEDRO vas vodi na Izletište Ponijeri i laganom šetnjom planiramo se popeti na 1297 metara da uživamo u predivnom pogledu sa vrha Tajan.

 

Obavještavamo i sve zainteresovane da mogu sudjelovati u odlasku bez pješačenja, ostati na Ponijerima tokom dana dok se VEDRAŠI ne vrate sa svog plainarskog pohoda.

Cijena participacije za članove Udruženja iznosi 7 KM po osobi, odnosno 10 KM za nečlanove. Prijave i uplate se mogu izvršiti do subote, 5. marta do 18 sati. Broj mjesta je ograničen, rezervacije se neće vršiti.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata ovaj program, da izletu pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa Organizatora i Vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši vremenskih uslova, neprohodnost puteva i sl.).
Organizator zadržava pravo otkazivanja izleta u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije