Opširnije...Sva naša očekivanja, nadanja i želje koje nas vuku prema planinama, ponekad ovise o malim i naizgled nebitnim stvarima. Jedna od „tih stvari“ je i naš vjerni pratilac – ruksak. Taj nezaobilazni dio opreme koji će naš boravak u prirodi učiniti lakšim i ljepšim. Sa njim smo kompletni i uvijek spremni za naše pohode. A svakim novim pohodom rastu i naše želje i potrebe.

Opširnije...Stanica planinarskih vodiča Sarajevo već treći put organizuje "Humanitarnu turu" u svrhu pomoći onima koji su u potrebi. Ovaj put je to porodica Šišić iz Željeznog polja kod Žepča, koja je dospjela u fokus javnosti nakon tragične smrti njihovog sina Rasima. Ovo je vrlo tužan događaj koji ukazuje na sve nedostatke sistema i nemoć društva da se spriječe ovakvi slučajevi, a posebno boli činjenica da je neimaština jedan od razloga za gašenje jednog mladog života.

Opširnije...

X-ULTRA MID 2 GTX® je srednje visoka, lagana treking cipela vrlo široke namjene. Odličan obuhvat cijelog stopala, stabilnost, mekoća i zaštita iznenadit će vas na kraćim jednodnevnim avanturama. Ojačan jezik i gumena kapica štite vaše prste od svih neugoda, sustav Sensifit™ drži stopala na pravom mjestu cijelo vrijeme aktivnosti. AC šasija omogućava stabilnost i zaštitu na neravnijim terenima.

Opširnije...Uspeli ste se na vrh neke planine i želite da zabilježite svoj uspjeh, ali niste ponijeli planinarsku knjižicu da otisnete pečat? Nikakav problem!
Sjajna aplikacija za planinare dolazi nam iz Švicarske. Peakhunter je pionirska aplikacija novog digitalnog sistema evidentiranja uspetih vrhova, tzv. "Digital Global Summit Log".
Radi samo na osnovu GPS signala (nije potreban mobilni internet).

Rezervacija planinarske ture

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije