Opširnije...

Niti je u Bosni, niti u Hercegovini. Lisin je smješten nekako u onome "i", ali se sa njega vidi i cijela Bosna i cijela Hercegovina. Najavljeno je lijepo vrijema i radovali smo se pogledu sa vrha. Trebala b to biti jedna lijepa panorama, jer kad smo zadnji put bili na Lisinu još nismo bil počeli sa našim projektom Planinarenje.ba 360°.

 


Opširnije...Na Lisin smo već dolazili prije par godina. Doduše,bilo je proljeće, ali i ovaj novembarski dan nije bio daleko od toga. Jutro prohladno, ali vedro. Auto smo ovaj put parkirali u Bradini jer smo planirali cijelu dionicu proči pješke. Ulaz u stazu je sakriven iza zadnje kuće u nizu, na samoj cesti koja vodi dalje prema Konjicu. Odmah se vidjelo da je tim putem rijetko prolazi. Sve je bilo prilično zaraslo u neku vrstu bodljikavog granja, a na nekoliko mjesta su se na putu nalazila oborena stabla.

 

Opširnije...


Odluku za odlazak na Lisin smo donjeli u subotu 9 sati navečer. Pomalo neočekivano je pala odluka, pa smo kasno navečer obavili kupovinu za suta i izvršili osnovne pripreme. Znali smo da je Lisin lakša tura, al ipak pripreme se nisu smjele preskočiti. Krenuli smo iz Sarajeva negdje oko 8 sati ujutro. Na putu nije bilo gužve, tako da smo do Bradine stigli relativno brzo. Kad stignete u Bradinu postoje dvije mogućnosti:

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije