Opširnije...

Niti je u Bosni, niti u Hercegovini. Lisin je smješten nekako u onome "i", ali se sa njega vidi i cijela Bosna i cijela Hercegovina. Najavljeno je lijepo vrijema i radovali smo se pogledu sa vrha. Trebala b to biti jedna lijepa panorama, jer kad smo zadnji put bili na Lisinu još nismo bil počeli sa našim projektom Planinarenje.ba 360°.

 


Opširnije...Na Lisin smo već dolazili prije par godina. Doduše,bilo je proljeće, ali i ovaj novembarski dan nije bio daleko od toga. Jutro prohladno, ali vedro. Auto smo ovaj put parkirali u Bradini jer smo planirali cijelu dionicu proči pješke. Ulaz u stazu je sakriven iza zadnje kuće u nizu, na samoj cesti koja vodi dalje prema Konjicu. Odmah se vidjelo da je tim putem rijetko prolazi. Sve je bilo prilično zaraslo u neku vrstu bodljikavog granja, a na nekoliko mjesta su se na putu nalazila oborena stabla.

 

Opširnije...


Odluku za odlazak na Lisin smo donjeli u subotu 9 sati navečer. Pomalo neočekivano je pala odluka, pa smo kasno navečer obavili kupovinu za suta i izvršili osnovne pripreme. Znali smo da je Lisin lakša tura, al ipak pripreme se nisu smjele preskočiti. Krenuli smo iz Sarajeva negdje oko 8 sati ujutro. Na putu nije bilo gužve, tako da smo do Bradine stigli relativno brzo. Kad stignete u Bradinu postoje dvije mogućnosti:

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije