Opširnije...

Nekako smo uspjeli naći sunčanu rupu u nizu kišnih dana. Doduše, bio je utorak, ali vremenu ne možeš komandovati, moraš se prilagoditi. Kada smo krenuli iz Umoljana trava je još uvijek bila mokra od jučerašnjeg nevremena. Svuda oko nas zelenilo, obasjano suncem koje bi se opet nekad poslije podne trebalo sakriti iza oblaka.

 

Opširnije...

Prva zimska tura ove godine, Bijele vode - Hojta. Jedina njena mana je što je prekratka, nešto malo više od 2 km u jednom pravcu. Međutim, zadnji put kada smo išli na Hojtu, bez obzira koliko je kratka i lagana zbog dubokog snijega smo morali odustati. Za nekih 2 sata smo uspjeli preći samo 700 metara.

 

Opširnije...

Često mi koji živimo u Bosni i Hercegovini nismo ni svjesni prirodnog blaga i ljepota koje nas okružuju. Nekada treba doći neko iz inostranstva da nas podsjeti šta to Bosna ima za ponuditi. Neke od tih atrakcija uzimamo zdravo za gotovo i skoro da ih ne cijenimo. Ovaj put smo imali planirano dvodnevno druženje. Prvo Lukomir, dan pauze, pa onda odlazak na najviši vrh Bosne i Hercegovine Maglić. 

 

Opširnije...

Najdraže su mi iznenadne ture, pogotovo kad su radnim danom. Dosta turista koji posjeti našu zemlju a vole planinarenje, želi vidjeti Lukomir, najvisočije (skoro 1500 mnv) i najizolovanije selo u Bpsni i Hercegovini. Zimi, zbog visokog snijega skoro nemoguće doći do sela. Zbog surovih usova koji vladaju na toj visini, njegovi stariji stanovnici tu žive uglavnom od proljeća do početka zime. Oni mlađi su uglavnom odselili. 

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije