Opširnije...

Prije sedam dana smo odustali od uspona na Bjelašnicu zbog jakog vjetra. Htjeli smo ponoviti tu turu, i dogovorio sam sa prijateljem koji je tu noć proveo na Observatoriju da se ujutro čujemo i vidimo kakvo je vrijeme.

 

Opširnije...

 Pogled sa Bijele Gromilice na Devetake i Rosinj

Sva četiri vrha se nalaze sa zapadne, vakufske strane najvišeg grebena Vranice. Greben sa zapada počinje vrhom Rosinj, zatim se preko Devetaka nastavlja do najvišeg vrha Nadkrstac. Sa vrha Nadkrstac se odvaja jedna bočna kosa prema sjeveru i na toj kosi je naviša tačka 2072 m visoki vrh Bijela Gromilica.

 

Opširnije...

Još kao dijete gledajući crtani film Lav Leo kao uvodna pjesma spominjao se vrh koji je toliko magičan, drugačiji od svih drugih, vrh Afrike i najveći samostojeći vulkan na svijetu...
Kažu da će ledenici Kilimanjara nestati za manje od 20 godina kao poslijedica globalnog zatopljenja...

 

Opširnije...

Predgorje planine je obraslo gustim šumama i to je glavna karakteristika ove planine. Iz gustih šuma se izdiže i najviši greben planine usmjeran od sjeverozapada ka jugoistoku. Sjeverne padine ovog visokog grebena su obrasle gustom klekovinom koja niže prelazi u crnogorične šume, dok je južna padina samo mjestimično obrasla klekovinom i rijetkom šumom, a prekrivena je lijepim pašnjacima koji se spuštaju u zaravan Konjsko polje.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije