Opširnije...

Nekako smo uspjeli naći sunčanu rupu u nizu kišnih dana. Doduše, bio je utorak, ali vremenu ne možeš komandovati, moraš se prilagoditi. Kada smo krenuli iz Umoljana trava je još uvijek bila mokra od jučerašnjeg nevremena. Svuda oko nas zelenilo, obasjano suncem koje bi se opet nekad poslije podne trebalo sakriti iza oblaka.

Opširnije...

Jos je jedan vikend ostao do Ramazana i molili smo Boga da bude lijepo vrijeme. Tokom cijele sedmice prognoze nisu baš obečavale. Vikend kiša 😞. Iščekujući neku značajnu promjenu nismo ni planirali gdje ići. Iznenada se otvorio tračak nade da će se možda subota moci iskoristiti, ali samo ako se dobro porani. Brzi dogovori šta i gdje i odluka pada na Lebršniki njegov najvisočiji vrh Orlovac 1985 mnv .

Opširnije...

Jesenas, kada smo išli na Botin na Veležu, zadnja dva sata smo hodali po mraku. Tura je bila prilično duga, a jesenji dan kratak. Sa druge strane Velež je u Hercegovini, nema puno izvora tako da je problem krenuti i u toplim ljetnim danima. Iz tog razloga smo se odlučili na odlazak na Brasinu, drugi njegov vrh, baš u ovo rano proljeće

Opširnije...

Turski stan u Lolinjaku na Plasi, 1910. Godine. Foto: R.Simonović.

Pripremio:B.Behrem

Prvi pisaani podaci o stanovima stočara na Plasi planini, do kojih sam uspio doći, potiču iz 1907. godine, 1910. te iz 1935. godine.

Opširnije...

Niti je u Bosni, niti u Hercegovini. Lisin je smješten nekako u onome "i", ali se sa njega vidi i cijela Bosna i cijela Hercegovina. Najavljeno je lijepo vrijema i radovali smo se pogledu sa vrha. Trebala b to biti jedna lijepa panorama, jer kad smo zadnji put bili na Lisinu još nismo bil počeli sa našim projektom Planinarenje.ba 360°.

Rezervacija planinarske ture

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije