Planinarska reportažaChallenge 2000+ reportaža

Opširnije...

Staza za vrh Vran 2020 mnv, i drugi po visini na Vran planini vodi od planinarskog doma koji je napravljen u podnožju Borove glave 1312 mnv, uz cestu, na samoj obali Blidinjskog jezera. Mi smo auto parkirali stotinjak metara prije, uz makadamski put koji uz samu Borovu glavu vodi ka Modruši.

 

Planinarska reportaža

 Opširnije...1. dan, ponedjeljak 24.08. 2015. 2000 km na istok

Nakon duge, višemjesečne prepiske sa Ararat adventures, agencijom koja organizuje uspon na mitsku planinu Ararat, dogovorilli smo sve detalje. Naše je samo da se pojavimo na aerodromu u Vanu gdje će nas čekati taksi. Smještaj, hoteli, prevoz, transport opreme, posjeta kulturno-istorijskim znamenitostima u okolini, vodič i dozvole za uspon, su stvari koje će agencija završiti za nas. U međuvremenu smo našli sponzora: turistička agencija Fibula travel će pokriti troškove organizacije. 

 

Planinarska reportažaChallenge 2000+ reportaža

Opširnije...Vran planina se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Hercegovine, na razmeđu opština Jablanica, Prozor-Rama, Posušje i Tomislavgrad.Ime joj potječe od zagasite boje njenih obronaka, osobito onih na južnoj strani. Vran se na istoku, niže Sovićkih vrata, spušta u dolinu Doljanke, sa sjevera prema Trebiševu i Ljubuši, a prema zapadu, svojim šumovitim obroncima nestaje u Duvanjskom polju.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije