Opširnije...Put Tjentišta smo krenuli u 6.30, prilično kasno za ovaj već kratki jesenji dan. Još nismo bili ni odlučili kojim pravcem da idemo do vrha. Dvoumili smo se između Prijevora i Dernečišta kao polazne tačke, najviše iz razloga što nismo znali koliko snijega ima na Magliću.

Opširnije...Postoje različiti motivi odlaska na planinarsku turu. Nekada idemo da vidimo neki novi planinski vrh, jezero ili neko drugo mjesto, gdje do tada nismo bili. Nekada se takmičimo sami sa sobom, ispitujemo svoje granice i pokušavamo dostići neki zacrtani cilj. Neke su ture prilično opasne, neke interesantne, a na nekim jednostavno samo uživamo i budemo totalno opušteni.

Opširnije...

Treskač (1969mnv) je eksponirani vrh iznad Gvoznog polja i polja. Svojim oblikom podjeća na Oblik jkoji se nalazi 10-ak kilometara sjevernije. Od ostatka Treskavice je "odvojen" Surdupima, područjem za koje se sumnja da je minirano tako da je pristup ovome vrhu moguć samo iz pravca Kalinovika, sa Gvoznog polja.

Opširnije...

Kada smo se u julu vraćali sa ture na Cincar i Kamešnicu, i prolazili pored preljepog Ramskog jezera poželio sam da ga vidim sa još veče visine. Odmah uz jezero je planina Raduša, ali na žalost, tokom uspona na njen najviši vrh Idovac jezereo se vidi samo djelomično. Zato postoji vidikovac Humna glava na nekih 1229 mnv koji to nadoknađuje.

Opširnije...

Sunce je več bilo zašlo kad smo stigli do Podgradine. Skrenuli smo sa glavne ceste koja prolazi ka Buškom jezeru na mali seoski put i prošli između kuća do mjesta gdje je betonskim blokovima onemogućen daljni  prolazak za vozila. Parkirali smo i žurno postavili šator ispod jednog velikog kestena. Mjesto je bilo odlično  dobro zaštičeno od vjetra. Stotinjak metara dalje je bio izvor, ali on nam neće trebati prije jutra.

Rezervacija planinarske ture

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije