Opširnije...1. dan, ponedjeljak 24.08. 2015. 2000 km na istok

Nakon duge, višemjesečne prepiske sa Ararat adventures, agencijom koja organizuje uspon na mitsku planinu Ararat, dogovorilli smo sve detalje. Naše je samo da se pojavimo na aerodromu u Vanu gdje će nas čekati taksi. Smještaj, hoteli, prevoz, transport opreme, posjeta kulturno-istorijskim znamenitostima u okolini, vodič i dozvole za uspon, su stvari koje će agencija završiti za nas. U međuvremenu smo našli sponzora: turistička agencija Fibula travel će pokriti troškove organizacije. 

Opširnije...Vran planina se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Hercegovine, na razmeđu opština Jablanica, Prozor-Rama, Posušje i Tomislavgrad.Ime joj potječe od zagasite boje njenih obronaka, osobito onih na južnoj strani. Vran se na istoku, niže Sovićkih vrata, spušta u dolinu Doljanke, sa sjevera prema Trebiševu i Ljubuši, a prema zapadu, svojim šumovitim obroncima nestaje u Duvanjskom polju.

Opširnije...

Prije sedam dana smo odustali od uspona na Bjelašnicu zbog jakog vjetra. Htjeli smo ponoviti tu turu, i dogovorio sam sa prijateljem koji je tu noć proveo na Observatoriju da se ujutro čujemo i vidimo kakvo je vrijeme.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije