Opširnije...

Kada smo se u julu vraćali sa ture na Cincar i Kamešnicu, i prolazili pored preljepog Ramskog jezera poželio sam da ga vidim sa visine. Srećom, odmah uz jezero je planina Raduša. Nažalost, tokom uspona na njen najviši vrh Idovac jezereo se vidi samo djelomično, ali zato postoji vidikovac Humna glava na nekih 1220 mnv koji to nadoknađuje.

Opširnije...

Sunce je več bilo zašlo kad smo stigli do Podgradine. Skrenuli smo sa glavne ceste koja prolazi ka Buškom jezeru na mali seoski put i prošli između kuća do mjesta gdje je betonskim blokovima onemogućen daljni  prolazak za vozila. Parkirali smo i žurno postavili šator ispod jednog velikog kestena. Mjesto je bilo odlično  dobro zaštičeno od vjetra. Stotinjak metara dalje je bio izvor, ali on nam neće trebati prije jutra.

Opširnije...

Cincar, planina smještena sjeverno od Livna, dugo je čekala na našu posjetu. Daleko je od Sarajeva i  kako treba skoro 4 sata vožnje do polazne tačke stalno smo čekali neko "bolje vrijeme". Da bi malo ublažili taj dugački put odlučili smo spojiti dvije ture za jedan vikend. Subota Cincar i nedjelja njegova južna komšinica Kamešnica. A noćenje u šatoru ili pod Kamešnicom ili možda na Cincaru. Vidjećemo još...

Opširnije...

Nekako smo uspjeli naći sunčanu rupu u nizu kišnih dana. Doduše, bio je utorak, ali vremenu ne možeš komandovati, moraš se prilagoditi. Kada smo krenuli iz Umoljana trava je još uvijek bila mokra od jučerašnjeg nevremena. Svuda oko nas zelenilo, obasjano suncem koje bi se opet nekad poslije podne trebalo sakriti iza oblaka.

Opširnije...

Jos je jedan vikend ostao do Ramazana i molili smo Boga da bude lijepo vrijeme. Tokom cijele sedmice prognoze nisu baš obečavale. Vikend kiša 😞. Iščekujući neku značajnu promjenu nismo ni planirali gdje ići. Iznenada se otvorio tračak nade da će se možda subota moci iskoristiti, ali samo ako se dobro porani. Brzi dogovori šta i gdje i odluka pada na Lebršniki njegov najvisočiji vrh Orlovac 1985 mnv .

Rezervacija planinarske ture

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije