Opširnije...

Skoro tri godine smo čekali na ponovnu posjetu Čabulji. I ovaj put jedva odosmo. Sve smo bili isplanirali i jednostavno nismo mogli vjerovati (kao i večina stanovnka Sarajreva) kad su noć prije polaska u Kantonu Sarajevo uveli zabranu za kretanje vozila po sistemu par-nepar. Ipak, odlučismo da ujutro rano krenemo, tako da napustimo kanton do 7 sati i bar u polasku izbjegnemo kaznu.

 

Opširnije...

Iako je prognoza bila oblačno, sa mogučnošću padavina, nadali smo se da će nas vrijeme ipak poslužiti. Do sada još nismo bili na Čabulji, planini koja se nalazi u Hercegovini, 20-ak kilometara sjevero-zapadno od Mostara. Najviši vrh Čabulje je Velika Vlajna (1780m), koji se na svojoj sjevernoj strani okomito obrušava u kanjon Drežnice. Planirali smo polazak iz sela Bogodol, gdje smo stigli sa jedan sat zakašnjenja, jer smo iz pravca Mostara teško pronašli put prema selu. Tako smo sa turom počeli tek iza 10.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije