Opširnije...

Jesenas, kada smo išli na Botin na Veležu, zadnja dva sata smo hodali po mraku. Tura je bila prilično duga, a jesenji dan kratak. Sa druge strane Velež je u Hercegovini, nema puno izvora tako da je problem krenuti i u toplim ljetnim danima. Iz tog razloga smo se odlučili na odlazak na Brasinu, drugi njegov vrh, baš u ovo rano proljeće

 

Opširnije...Krenuli smo iz Sarajeva prije izlaska sunca. Put do Mostara i planine Velež je dalek, a nama valja stići što ranije jer tura na Botin je prilično duga. Iako je jesen tek počela, dan se več dosta skratio, što se na dužim turama osjeti. Rano buđenje i izlazak u prirodu zaista ima svojih prednosti, barem što se tiče fotografije.

 

Opširnije...

Sa mostarskim i nevesinjskim planinarima pod sjeveroistočnu stijenu Botina, najvišeg vrha Veleža/Veleži; navečer predavanje o bosanskohercegovačkom alpinizmu u prostorijama HGSS-a Mostar za članove HPD Prenj 1933, Mostar i Stanice gorskih vodiča Mostar.
Pristup iz sela Lakat (na cesti Nevesinje -- Zijemlje -- Rujište) šumskom cestom do V.Poljica (lovačka kuća, jezero), te šumskom cestom do kraja i markiranom stazom, kroz šumu i preko kamenjara, pod Botin.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije