Via ferrata, alpinizam, penjanjeChallenge 2000+ reportaža

Opširnije...Put Tjentišta smo krenuli u 6.30, prilično kasno za ovaj već kratki jesenji dan. Još nismo bili ni odlučili kojim pravcem da idemo do vrha. Dvoumili smo se između Prijevora i Dernečišta kao polazne tačke, najviše iz razloga što nismo znali koliko snijega ima na Magliću.

 

Challenge 2000+ reportaža

Opširnije...Jedan od razloga što smo rijetko na Magliću jeste njegova udaljenost od Sarajeva. Dva sata vožnje do Tjentišta, pa onda još jedan sat makadama i sve to isto u povratku onako umoran može se činti previše. Ali sa vremena na vrijeme se vrijedi "žrtvovati" jer i Maglić ima šta za pokazati.

 

Challenge 2000+ reportaža

Opširnije...

Prije nego što ćemo krenuti na ovu turu proveli smo puno vremena na internetu pokušavajući vidjeti šta sve možemo očekivati. Odabrali smo najteži pravac uspona na Maglić, a to je takozvani Banjalučki smjer. Najviše nas je plašilo vrijeme, jer su sve prognoze najavljivale povremene pljuskove, čime nikako nismo bili oduševljeni. Znali smo da je jedan dio puta penjanje uz stijene i da je opasan, a nije dobro kada je stijena klizava. Iz Sarajava smo krenuli prilično rano. Htjeli smo da na Prijevor stignemo što ranije, da se barem popnemo bez kiše.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije