Opširnije...Put Tjentišta smo krenuli u 6.30, prilično kasno za ovaj već kratki jesenji dan. Još nismo bili ni odlučili kojim pravcem da idemo do vrha. Dvoumili smo se između Prijevora i Dernečišta kao polazne tačke, najviše iz razloga što nismo znali koliko snijega ima na Magliću.

 

Opširnije...Jedan od razloga što smo rijetko na Magliću jeste njegova udaljenost od Sarajeva. Dva sata vožnje do Tjentišta, pa onda još jedan sat makadama i sve to isto u povratku onako umoran može se činti previše. Ali sa vremena na vrijeme se vrijedi "žrtvovati" jer i Maglić ima šta za pokazati.

 

Opširnije...

Prije nego što ćemo krenuti na ovu turu proveli smo puno vremena na internetu pokušavajući vidjeti šta sve možemo očekivati. Odabrali smo najteži pravac uspona na Maglić, a to je takozvani Banjalučki smjer. Najviše nas je plašilo vrijeme, jer su sve prognoze najavljivale povremene pljuskove, čime nikako nismo bili oduševljeni. Znali smo da je jedan dio puta penjanje uz stijene i da je opasan, a nije dobro kada je stijena klizava. Iz Sarajava smo krenuli prilično rano. Htjeli smo da na Prijevor stignemo što ranije, da se barem popnemo bez kiše.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije