Planinarska reportažaChallenge 2000+ reportaža

Opširnije...

Za ovu nedjelju, kao i za skoro 30 dana prije toga bilo je najavljeno prilično nestabilno vrijeme. Kiša je trebala početi oko 12 sati, a to je značilo da je velika vjerovatnoća da će nas dočekati magla. Na Tjentištu smo bil več oko 7 sati, u upravi NP Sutjeska uzeli ključ od rampe na ulazu u Suhu i avantura je mogla početi.

 

Challenge 2000+ reportaža

Opširnije...Kada sam prvi put vidio slike sa Volujka, pogled sa Velike Vlasulje, Kuk, Jagodino jezero odmah sam poželio otići tamo. Istina, za lijepe fotografije potrebno je malo više od želje. Bitno je koje je godišnje doba, da li je lijepo vrijeme, da niste u žurbi... i Tako, u ponedjeljak, čim sam došao sa Veleža počeo sam pratiti vremensku prognozu. U početku je bila dosta loša, a onda dan za danom, kako se primicao novi vikend postajala je sve bolja.

 

Opširnije...

Autor: Miodrag Stanić i Dejana Tesanović

Trnovački Durmitor - put kroz haos i bruku Nacionalnog parka Sutjeska.
Ovaj tekst nije uobičajeno napisan, nije opisana samo jedna planinarska tura. Ovaj tekst će govoriti o mnogo više detalja, sa čim se sve susreće jedna grupa običnih planinara na jednoj turi, a posebno ako se uputi u nered Nacionalnog parka Sutjeska. Šta znači Nacionalni park? Ko su ljudi koji rade i rukovode Nacionalnim parkom?

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije