Planinarska reportažaChallenge 2000+ reportaža

Opširnije...

Na neke ture, bez obzira koliko lijepe i nezahtjevne bile nije lahko otići zbog loših pristupnih puteva. Takve su uglavnom ture na planini Zelengori, pogotovo one u njenom centralnom dijelu. Pristup Orlovačkom jezeru je moguć iz dva pravca: iz pravca Kalinovika preko sela Jelašca i iz pravca Čemernog prijevora.

 

Opširnije...

Još jedna "daleka tura" sa više od tri sata vožnje do polazne tačke, Donje bare na Zelengori. Na Tjentištu smo skrenuli desno kod putokaza koji označava pravac za Donje bare. Nedaleko od skretanja nas je dočekala rampa i naplata ulaza u NP Sutjeska 5KM po osobi i 5KM za auto. Zatim je usljedilo 7 km lošeg asfaltnog, pa onda još 13 km makadamskog puta. 

 

Opširnije...Moram priznati da neke ture znamo odlagati duže vrijeme zbog nezgodnog pristupa polaznoj tački. Pod nezgodnim smatram loš ili dalek put. Put prema Kalinoviku stvarno ne volim, jer nekako se oduži, pun je okuka i rupa... Ali sa vremena na vrijeme čovjek se mola maro i žrtvovati, ima i mnogo gorih stvari od lošeg puta :). Barem smo se nadali da će nas vrijeme poslužiti. Ovo prvomajsko jutro je bilo prilično tmurno, al trebalo se u toku dana malo i razvedriti. 
Sve u svemu, dobro poznatim putem smo prošli kroz Kalinovik prema Ulogu. 

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije