Opširnije...

Kako je cijelu subotu padala jaka kiša, a na planinama onaj teški i mokri snijeg, valjalo je naći neku lakšu turu. Odabrali smo Skakavac. Nekako mi je žao što ne stigosmo otiči tamo dok je vodopad bio potpuno zaleđen, jer je to bila prilika za nezaborave fotografije i panorame. Uglavnom, sad smo imali priliku za popravni, leda više nema, ali ostalo je bar malo snijega.

 

Opširnije...

Na Motku smo išli prije 3 godine iz sela Tihovići. To je jedna lagana tura, sa samo jednim jačim usponom od doma do vrha. Ovaj put smo se za ovu turu odlučili zbog loše vremenske prognoze i jakog, olujnog vjetra koji je bio najavljen, pogotovo na višim planinama. Međutim, krenuli smo drugom stazom, grebenom koji počinje u Vogošći i vodi skroz do vrha Motka.

 

Opširnije...

 Koliko puta smo bili na Bukoviku, a nikad nismo prošli ovom stazom. Vjerovatno ne bi još dugo da za ovu nedjelju nije bila najavljena jaka kiša iza 12 sati. Trebala nam je neka tura, ne previše duga, a i blizu Sarajeva, tako da se na vrijeme možemo vratiti kući. Ovo proljeće je nekako čudno i u zadnje vrijeme na svakoj turi pokisnemo. Krenuli smo prilično rano, tako da smo na Čavljaku bili oko 7. 

 

Opširnije...Poseban doživljaj je otiči na planinu radnim danom. Ne znam jel' zato što pobjegnem sa posla ili što na planini tada skoro da nema ljudi. Helem, gostu iz Njemačke je trebalo pokazati Skakavac. Iako je rano proljeće, dan je bio kao stvoren za šetnju po prirodi. Kao što i obično radim i ovaj put smo do vodopada odlučili ići putem, spustiti se ispod i vratiti planinarskom stazom nazad do auta.

 

Opširnije...Poslije cijele sedmice provedene u gradu, gustoj magli i smogu bilo je pravo osvježenje ugledati vedro nebo sa puta koji vodi prema Baricama. Ispod nas, iz gustog bijelog mora koje je prekrivalo Sarajevo, virio je samo vrh repetitora na Humu. Odlučili smo se za turu do Crepoljskog, jer smo zaista bili željni sunca, a ovdje ćemo mu biti izloženi cijelim putem. Doduše, gdje god je staza bila u sjeni nekog drveta tu je bilo dosta leda pa se moralo pažljivije hodati.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije