Opširnije...

Iako je decembar na planinama je još uvijek jako malo snijega. Gledam u subotu na live kameri u Babinom dolu pada kiša. Preko noći će se to pretvoriti u nešto malo snijega, a nedjelja je trebala biti sunčana. Planirali smo otići na Visočicu, vrh Vito 1960 mnv.

 

Planinarska reportaža

Opširnije...

Prije sedam dana smo odustali od uspona na Bjelašnicu zbog jakog vjetra. Htjeli smo ponoviti tu turu, i dogovorio sam sa prijateljem koji je tu noć proveo na Observatoriju da se ujutro čujemo i vidimo kakvo je vrijeme.

 

Planinarska reportaža

Opširnije...Postoje različiti motivi odlaska na planinarsku turu. Nekada idemo da vidimo neki novi planinski vrh, jezero ili neko drugo mjesto, gdje do tada nismo bili. Nekada se takmičimo sami sa sobom, ispitujemo svoje granice i pokušavamo dostići neki zacrtani cilj. Neke su ture prilično opasne, neke interesantne, a na nekim jednostavno samo uživamo i budemo totalno opušteni.

 

Opširnije...

Jutro vedro i hladno. Taman tako nam je i odgovaralo za uspon na Vito kroz sjeverni kuloar. Možda taj smijer ima i neko ime, ali nama nije poznato. Prvi dio puta,  sve do ulaza u sjeverni amfiteatar koji su činili vrhovi Vito, Subar i Drstva postojala je prtina, tako da je to bilo jedno ugodno zagrijavanje za glavni dio uspona.

 

Opširnije...

Hladno, ali idealno jutro. Termometar u autu je pokazivao -10 kada smo se parkirali u Sinanovićima. Kombinovana ekipa turnih skijaša, krpljaša i običnih hodača se polahko spremala za turu do Crvenog kuka. Virkamo preko nanosa snijega na neočišćenu cestu prema Bjelimićima i vidimo da postoji prtina.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije