Challenge 2000+ reportaža

Opširnije...U Vitlenici nas je dočekalo predivno jutro. Vedro nebo, tišina i čista priroda bili su pravi odmor poslije dvosatne vožnje. Iz Sarajeva smo krenuli u 6, trudeći se da što ranije stignemo na polaznu tačku jer je u popodnevnim satima najavljena mogućnost kiše, a nešto kasnije i grmljavina. Uglavnom, mi smo tada več plaanirali biti u povratku.

 

Opširnije...

Nosioci Štafete PD ,,Vilinac,, Jablanica na Prijegonu. 1966. godina.

Pripremio B.Behrem

Od davnina koristio je čovjek planinu za svoje potrebe i uzimao od nje ono što mu je bilo potrebno za život i što je ona pružala.Tako je i Čvrsnica bila planina na kojoj su stanovnici, prvenstveno iz Hercegovine zadovoljavali svoje životne porebe. Čvrsnica je usko povezana sa životom naroda, sa narodnim običajima, sa nacinalnim osjećajima,  sa epskom i lirskom literaturom.

 

Challenge 2000+ reportaža

Opširnije... Dan se već prilično skratio, ali još uvijek ima vremena za duže ture. Ovo nam je već treća tura na Čvrsnici u zadnja dva mjeseca, a lijepa vremenska prognoza je obečavala predivan provod. Planirali smo da sa skijaške staze na Blidinju, preko Malog i Velikog Vilinca odemo do Hajdučkih vrata. Što se tiče povratka tu smo imali više otvorenih opcija. Od tog istog puta, puta na Zelenike pa do one najdalje tačke u odnosu na skjalište - Muharnice.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije