Challenge 2000+ reportaža

Opširnije...U Vitlenici nas je dočekalo predivno jutro. Vedro nebo, tišina i čista priroda bili su pravi odmor poslije dvosatne vožnje. Iz Sarajeva smo krenuli u 6, trudeći se da što ranije stignemo na polaznu tačku jer je u popodnevnim satima najavljena mogućnost kiše, a nešto kasnije i grmljavina. Uglavnom, mi smo tada več plaanirali biti u povratku.

 

Opširnije...

Nosioci Štafete PD ,,Vilinac,, Jablanica na Prijegonu. 1966. godina.

Pripremio B.Behrem

Od davnina koristio je čovjek planinu za svoje potrebe i uzimao od nje ono što mu je bilo potrebno za život i što je ona pružala.Tako je i Čvrsnica bila planina na kojoj su stanovnici, prvenstveno iz Hercegovine zadovoljavali svoje životne porebe. Čvrsnica je usko povezana sa životom naroda, sa narodnim običajima, sa nacinalnim osjećajima,  sa epskom i lirskom literaturom.

 

Challenge 2000+ reportaža

Opširnije... Dan se već prilično skratio, ali još uvijek ima vremena za duže ture. Ovo nam je već treća tura na Čvrsnici u zadnja dva mjeseca, a lijepa vremenska prognoza je obečavala predivan provod. Planirali smo da sa skijaške staze na Blidinju, preko Malog i Velikog Vilinca odemo do Hajdučkih vrata. Što se tiče povratka tu smo imali više otvorenih opcija. Od tog istog puta, puta na Zelenike pa do one najdalje tačke u odnosu na skjalište - Muharnice.

 

Challenge 2000+ reportaža

 Opširnije...Već tradicionalno, barem jednom godišnje napravimo planinarsku turu sa Akademijom borilačkih vještina Bushido. Obično to bude kondiciono zahtjevna tura, pa je ove godine izbor pao na Čvrsnicu iz Dive Grabovice. Noćenje smo rezervisali u planinarskom domu Vilinac. Iz Sarajeva smo krenuli nešto iza 5 ujutro prema Blidinjskom jezeru i aute smo parkirali kod motela Hajdučke vrleti, a zatim nas je kombi PD Vilinac prebacio u Divu Grabovicu.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije