Opširnije...

 Pogled sa Bijele Gromilice na Devetake i Rosinj

Sva četiri vrha se nalaze sa zapadne, vakufske strane najvišeg grebena Vranice. Greben sa zapada počinje vrhom Rosinj, zatim se preko Devetaka nastavlja do najvišeg vrha Nadkrstac. Sa vrha Nadkrstac se odvaja jedna bočna kosa prema sjeveru i na toj kosi je naviša tačka 2072 m visoki vrh Bijela Gromilica.

 

Opširnije...Dugo nismo bili na Vranici, a ni na Zec planini. Današnji plan je bio posjetiti obje. Iako ovo ljeto ima neobično nestabilno vrijeme sa čestim kišama, činilo se da ćemo danas imati sreće. Osim toga Vranica je prilično pitoma planina i na njoj staze uglavnom nisu zahtjevne. Nažalost, to omogućava velikom broju motorista da divljaju planinom i narušavaju njen mir i tišinu.

 

Opširnije...O turi sa Prokoškog jezera do vrha Vranice smo čuli samo najljepše. Gledajući po internetu pročitao sam da do jezera vodi obnovljeni makadamski put iz Fojnice, dug 20 i nešto kilometara. Iz Sarajeva smo krenuli sa dva putnička auta, i do Fojnice stigli relativno brzo. Zastali smo na glavnoj ulici i jednog prolaznika upitali za pravac prema Prokoškom jezeru.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije