Opširnije...Ni sam ne znam koliko smo puta odgodili odlazak na Vlašić. Sve isplaniramo, i onda iz nekog razloga uvijek završimo na nekoj drugoj planini. Ovaj put nismo imali izbora. Za ovaj vikend je bio zakazan zbor vodiča Planinarskog saveza BiH, na koji smo trebali doći. Doduše, opet smo bili prisiljeni propustiti subotu,kao prvi dan i pojavili smo se u nedjelju ujutro.

Morali smo ustati prilično rano. Iz Sarajeva smo krenuli nešto iza 5, još uvijek nije bilo ni svanulo. Put do Galice nam se nekako odužio, ali na svu sreću bio je očišćen i nije bilo nikakvih problema.

 

Opširnije...Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice uspješno je realizovalo svoj deveti izlet, a drugi ove godine, „Zimski uspon na Vlašić – Paljenik 1933 mnv“. Izletu se odazvalo 55 Zeničanki i Zeničana, koji su autobusom došli do platoa Galice.

Po ekstremnim uvjetima, temperaturom od 15 stepeni ispod nule i izuzetno jakom, ledenom vjetru, „Vedraši“ su uspjeli savladati vrh, odakle im se pružio nezaboravan pogled na pola domovine.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije