Opširnije...Ni sam ne znam koliko smo puta odgodili odlazak na Vlašić. Sve isplaniramo, i onda iz nekog razloga uvijek završimo na nekoj drugoj planini. Ovaj put nismo imali izbora. Za ovaj vikend je bio zakazan zbor vodiča Planinarskog saveza BiH, na koji smo trebali doći. Doduše, opet smo bili prisiljeni propustiti subotu,kao prvi dan i pojavili smo se u nedjelju ujutro.

Morali smo ustati prilično rano. Iz Sarajeva smo krenuli nešto iza 5, još uvijek nije bilo ni svanulo. Put do Galice nam se nekako odužio, ali na svu sreću bio je očišćen i nije bilo nikakvih problema.

 

Opširnije...Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice uspješno je realizovalo svoj deveti izlet, a drugi ove godine, „Zimski uspon na Vlašić – Paljenik 1933 mnv“. Izletu se odazvalo 55 Zeničanki i Zeničana, koji su autobusom došli do platoa Galice.

Po ekstremnim uvjetima, temperaturom od 15 stepeni ispod nule i izuzetno jakom, ledenom vjetru, „Vedraši“ su uspjeli savladati vrh, odakle im se pružio nezaboravan pogled na pola domovine.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije