Opširnije...
Sajama 6542 m, najvisi vrh Bolivije.
Nakon nekoliko godina intenzivnog planinarenja po Koloradu doslo je vrijeme za provjeru svih spremnosti kako fizicke tako i one najvaznije mentalne snage. Zelja mi je bila za jednom avanturom u pravom smislu rijeci, znaci onako izvorno u alpskom stilu bez vodica i komercijlne logistike. U predhodnom boravku u Meksiku dogovorio sam se svojim drugom i penjackim partnerom Juan Livingstonom da se zaputimo u Boliviju i pokusamo izaci na vrh Sajame, najviseg vrha u toj juznoamerickoj zemlji. 
 

Opširnije...
''Popo'' i ''Izta'' iz ptičije perspektive.
''Popocatepetl i Iztaccihautl'' je legenda koja objašnjava porijeklo ova dva dva vulkana u blizini najvećeg meksičkog grada, Mexico City. Prema mitologiji Asteka, ova dva vulkana nekada su bili mladi zaljubljeni par, Iztaccihautl princeza i Popocatepetl ratnik. Azteci su ovaj vulkani nazvali ''The White Woman", Žena u bijelom, što je jednostavno za razumjeti kada se planina gleda sa zapadne strane i naravno kada je prekrivena snijegom.
 

Opširnije...
Cotopaxi (5897 m) - Uspavana ljepotica
Kao surma razlivena po kapcima i obrazima, niz strme padine slijevali su se ledeni komadi, i kao da su se neprimjetno utrkivali, ispucali i nepravilno raspoređeni, onako nabacani jedni preko drugih, jedni protiv drugih. Poput bora na stogodišnjem, suncem izboranom licu, bili su tu da svjedoče o prošlosti i burnim vremenima, neraskidivoj vezi između uspavane planine i ljudi, vezi koja je često puta bila pogubna za ove druge ali svakim novim buđenjem i smirajem bi bila jača, bliža, prisnija i neraskidivija. 

 Opširnije...
Dvije sestre, juzni i sjeverni vrh Illiniza planine.
 
Poslije zagrijavanja na Pasachoa Mt. i Corazon Mt. sljedeci izazov bio je jedan od vrhova Illiniza planine, i to onaj tzv. sjeverni vrh. Iliniza je planina sa dva vrha koja se izdizu iznad pet tisuca metara, onaj juzni vrh je visok 5,263 metra, i sesti je najvisi vrh u ovoj juznoamerickoj drzavi. Sjeverni vrh ili kako ga sluzbeno zovu Illiniza Norte je visok 5, 126 i na listi najvisih u Ekvadoru nalazi se na osmom mjestu. Interesantno za spomenuti je da malo poznato planinarsko ili alpinisticko odrediste drzava Ecuador je u posjedu deset vrhova preko pet tisuca metara dok je jedan od njih, dobro poznati Chimborazo dozese visinu od 6,310 metara. Radi se o vulkanima koji sacinjavaju dva planinska vijenca u Andima koji se protezu kroz ovu drzavu, a to su Coridillera Occidental i Cordillera Oriental.
 

Opširnije...
Vulkani Meksika za šest dana? Hm, izbor je pao na Pico de Orizabu i La Malinche. Sama pomisao na Meksiko u prvi plan stavlja plaže i hotele Cancuna, Cabo San Lucas ili Acapulca, ali visokogorsko planinarenje preko 5000 metara, ma daj, o tome malo ko zna. Meksiko je zemlja različitosti, bogatstva i siromaštva, ali zemlja tradicije, istorije i zemlja ponosa. Odlazak u Meksiko nije sasvim obično putovanje, ono sa sobom nosi i opasnost, posebno ako se uzme u obzir šta nam o južnim susjedima prica američka medija. Ali bez obzira na sve, nakon nekoliko mjeseci detaljnog planiranja mislio sam da imam dobar plan.

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017
  • Najčitanije

  • Najnovije