Edukativni tekst

sympatex.jpgRevolucionarna tehnologija iz Italije: Vibram.
Razvio je 1937. godine planinar Vitale Bramani, poslije nesreće u kojoj je smrtno stradalo šest penjača, jer su nosili neprikladnu obuću. Vibram je napravljen od različitih gumenih materijala koje karakteriziraju fleksibilnost, nepropusnost, tvrdoča, a zajedno jamče optimalno prijanjanje.

Đonovi Vibrarn omogućuju izvrsnu postojanost protiv iznošenosti, za optimalna dostignuća, udobnost i trajnost. Tako ćete tokom hodanja u prirodi i na teškim terenima biti sigurniji nego sa standardnim đonovirna.  U cipelama sa Vibram tehnologijom osjećat ćete se kao da ste "jedno" sa cipelarna.
U svijetu se svake godine proda više od 35 miliona pari cipela s Vibram tehnologijom. Testirali su ih na više rniliona kilometara, a izrađene su na temelju sedamdesetogodišnjeg iskustva.


Sympatex vodootporna membrana

Alpina sa ugradnjom ovih podloga omogućuje suha stopala i dobru prozračnost te brine za ugodan osjećaj vaših nogu. Sympatex vodootporna membrana optimalno štiti protiv prodora vode, dok istovremeno dozvoljava prolaz nastalih vodenih para iz unutrašnjosti prema van, te također omogućuje nozi disanje. Kreirana je za ljude s velikirn očekivanjima: nezavisne na vremenske i vanjske okolnosti, osobe koje se snalaze u svakoj situaciji i prihvataju svaki izazov. Sympatex je 100% vodootporan i prozračan sistem,  narnjenjen zaštitnoj obući koji pruža najviši stupanj udobnosti i zaštite.
Sympatex je hidrotilna poliesterska membrana bez pora, debljine samo 15 mikrona (1/16 mm), koja je izuzetno lagana i maksimalno rastezljiva, a sve to osigurava joj istovrernenu 100% vodo-nepropusnost i ekstremnu prozračnost. Proces ugradnje Sympatex membrane je pod stalnom kontrolom nositelja licence i svi proizvodi prolaze stroge testove: provjeru varenja šava, test trganja, test habanja, test presavijanja i test u simulatoru hodanja.


Alpitex vodootporna membrana

Vodootpoma membrana Alpitex razvijena od strane Alpininih inžinjera, omogućuje suha stopala, dobru prozračnost obuće pa s time i ugodan osjećaj stopalima. Posebna membrana Alpitex ugrađena u unutrašnji džon cipele dodatno štiti noge od kiše, snijega i hladnoće. Alpitex garantuje maksimalnu udobnost čak i u najekstremnijim uslovima. lzaberite Alpitex i zaštitite svoje noge.


VCP ploča

VCP ploča, koja je namještena pod podplatom, omogućuje točnu adaptaciju volumena za lijevo i desno stopalo posebno. Ako VCP ploču odstranimo, cipela ima veci volumen.

 

Više o ovim tehnologijama saznajte na http://www.alpinashop.ba/

Vezani članci

Alpina approach cipele za pješačenje i penjanje Alpina approach cipele za pješačenje i penjanje
  ROYAL 62732K  Cipela Royal je gradska inačica approach cipele, s kojom se manje podudara na tehničkim pojedinostima, a više na...
Planinarske cipele Alpina Planinarske cipele Alpina
HELIOS 691V1 planinarska cipela s VibramomModel Helios je namjenjen za srednja gorja, srednje zahtjevne ture. Gornji dio je od brušene kože, 4 DRY...
Zimske planinarske cipele Alpina Zimske planinarske cipele Alpina
ANAPURNA 67042 Planinarska cipela Anapurna namjenjena za viša i visoka gorja. Gornji dio je u cijelosti izrađen od prirodne kože, podstavljen sa...

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije