sympatex.jpgRevolucionarna tehnologija iz Italije: Vibram.
Razvio je 1937. godine planinar Vitale Bramani, poslije nesreće u kojoj je smrtno stradalo šest penjača, jer su nosili neprikladnu obuću. Vibram je napravljen od različitih gumenih materijala koje karakteriziraju fleksibilnost, nepropusnost, tvrdoča, a zajedno jamče optimalno prijanjanje.

Đonovi Vibrarn omogućuju izvrsnu postojanost protiv iznošenosti, za optimalna dostignuća, udobnost i trajnost. Tako ćete tokom hodanja u prirodi i na teškim terenima biti sigurniji nego sa standardnim đonovirna.  U cipelama sa Vibram tehnologijom osjećat ćete se kao da ste "jedno" sa cipelarna.
U svijetu se svake godine proda više od 35 miliona pari cipela s Vibram tehnologijom. Testirali su ih na više rniliona kilometara, a izrađene su na temelju sedamdesetogodišnjeg iskustva.


Sympatex vodootporna membrana

Alpina sa ugradnjom ovih podloga omogućuje suha stopala i dobru prozračnost te brine za ugodan osjećaj vaših nogu. Sympatex vodootporna membrana optimalno štiti protiv prodora vode, dok istovremeno dozvoljava prolaz nastalih vodenih para iz unutrašnjosti prema van, te također omogućuje nozi disanje. Kreirana je za ljude s velikirn očekivanjima: nezavisne na vremenske i vanjske okolnosti, osobe koje se snalaze u svakoj situaciji i prihvataju svaki izazov. Sympatex je 100% vodootporan i prozračan sistem,  narnjenjen zaštitnoj obući koji pruža najviši stupanj udobnosti i zaštite.
Sympatex je hidrotilna poliesterska membrana bez pora, debljine samo 15 mikrona (1/16 mm), koja je izuzetno lagana i maksimalno rastezljiva, a sve to osigurava joj istovrernenu 100% vodo-nepropusnost i ekstremnu prozračnost. Proces ugradnje Sympatex membrane je pod stalnom kontrolom nositelja licence i svi proizvodi prolaze stroge testove: provjeru varenja šava, test trganja, test habanja, test presavijanja i test u simulatoru hodanja.


Alpitex vodootporna membrana

Vodootpoma membrana Alpitex razvijena od strane Alpininih inžinjera, omogućuje suha stopala, dobru prozračnost obuće pa s time i ugodan osjećaj stopalima. Posebna membrana Alpitex ugrađena u unutrašnji džon cipele dodatno štiti noge od kiše, snijega i hladnoće. Alpitex garantuje maksimalnu udobnost čak i u najekstremnijim uslovima. lzaberite Alpitex i zaštitite svoje noge.


VCP ploča

VCP ploča, koja je namještena pod podplatom, omogućuje točnu adaptaciju volumena za lijevo i desno stopalo posebno. Ako VCP ploču odstranimo, cipela ima veci volumen.

 

Više o ovim tehnologijama saznajte na http://www.alpinashop.ba/

Vezani članci

Zimske planinarske cipele Alpina Zimske planinarske cipele Alpina
ANAPURNA 67042 Planinarska cipela Anapurna namjenjena za viša i visoka gorja. Gornji dio je u cijelosti izrađen od prirodne kože, podstavljen sa...
Planinarske cipela Alpina Planinarske cipela Alpina
TIBET Planinarska cipela Tibet namjenjen je za srednja gorja. Cipela je kod kupaca vrlo omiljena , zato iz sezone u sezonu ostaje u kolekciji. Gornji...
Održavanje planinarskih cipela Održavanje planinarskih cipela
Najbolji savjet o tome kako održavati obuću može nam dati proizvođač iste. Tako su nam u Alpini rekli da njega planinarske obuće ima tri osnovna...

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

Prikaži sve učesnike

On the 7th of July 2016 we hiked from Umoljani to Lukomir and back. Being our first mountain hike in ... Read more


7th July, 2016

On the 9th of July 2016 I did a tour with Midhat, that comprised ascending Maglic via the route called "... Read more


9th July, 2016

Najtoplije preporuke, strucan vodic, ugodno drustvo. Zahvaljujuci gdinu Midhatu imamo najljepse sjecanje na ovaj godisnji odmor! Hvala i nadam ... Read more


6th June, 2017

With two friends from Germany and Italy Midhat took us on a tour from Umoljani to Lukomir. We had ... Read more


17th July, 2017

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije