Planinarenje.ba štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Podaci dobiveni od korisnika tokom korištenja web stranice, koriste se u dobroj namjeri, ne obrađuju se i ne dostavljaju trećoj strani, osim ako je drugačije utvrđeno ovim pravilima ili uz posebnu dozvolu korisnika.

U skladu sa zakonom možemo prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja web stranice (isključivo podaci o računalu i podaci o internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke, tzv. kolačiće (cookies), koristimo kako bi imali informacije o korisnicima web stranice te na taj način poboljšali njihove sadržaje dodatno ih usmjerili i prilagodili publici koja ih posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Prikupljeni privatni podaci poput e-mail adrese, imena i prezimena neće se bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika obrađivati niti distribuirati u druge svrhe, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Obavezujemo sa da ćemo čuvati privatnost korisnika web stranicela, osim u slučaju teškog kršenja ovih uslova ili nezakonitih aktivnosti korisnika, u kojim slučajevima privatnost korisnika može biti otkrivena prema važećim propisima.

Korisnik uvijek može izmjeniti podatke ili izbrisati svoj profil, kao i zatražiti našu pomoć prilikom brisanje istog.

 

Odricanje od odgovornosti

 

Svi tekstovi i savjeti su bazirani samo na našim iskustvima i nemojte ih uzeti za pravilo. Neki su u određenim situacijama možda i pogrešni jer puno toga zavisi od procjene situacije na terenu. Iz tog razloga svaki vaš odlazak u planinu i sve što uradite je na vašu vlastitu odgovornost.

Zato preporučujemo da na planinu ne idete bez iskusnih vodiča. Iako sve nekada izgleda strašno jednostavno kada dođe do nepredviđenih situacija iskustvo licenciranog planinarskog vodiča vam može spasiti život.

Mi ne garantujemo za sigurnost staza kojima smo prošli, i čije GPS trackove smo vam ponudili. Neke od tih staza su u prilično lošem stanju i kretanje njima može biti opasno. Korištenje svakog GPS tracka je na Vašu vlastitu odgovornost.

Viđenje svake planinarske ture je individualno, tako da trebate biti oprezni. Dosta toga zavisi od vaše trenutne kondicije i znanja. Tako će vam neka tura koja je možda klasificirana kao lagana, biti izuzetno teška i obratno. Uvijek obratite pažnju na dužinu ture i visinsku razliku, pa to uporedite sa nekom koju ste već prošli. Nemojte zaboraviti sljedeće:

  • U svakoj aktivnosti koju promoviše Planinarenje.ba učestvujete na svoju odgovornost.
  • Planinarenje nije takmičenje po svaku cijenu, jer ni jedan vrh nije vrijedan toga da ugrozite svoju i sigurnost svojih prijatelja.
  • Prije odlaska na svaki vrh provjerite da li odgovara vašim psiho-fizičkim sposobnostima
  • Vodite računa da je pristup nekim vrhovima otežan zbog teškog terena, gustog rastinja (kleke) ili područja koje je možda minirano. Zato je na neke vrhove pristup moguć samo zimi.
  • Još jednom, NE TAKMIČIMO SE! Uživajmo u prirodi

 

Fotografije i lični podaci

 

  • Od ličnih podataka koje upišete prilikom registracije prikazujemo samo neophodne (ime i prezime). Adresa, broj telefona email i sl se ne prikazuju.
  • Zadržavamo pravo da sve fotografije koje pošaljete radi verifikacije vrhova (uključujući i profilnu fotografiju) prikazujemo na vašem profilu, i profilu 2000+ vrhova kao dokaz ispunjenog Challenge 2000+ i verifikacije uspona. Na iste možemo postaviti watermark (vodeni žig) planinarenje.ba. Ove fotografije će se prikazivati i u rezultatima google pretrage (i ostalih pretraživača)
  • Ovo se odnosi i na fotografije i tekstove za reportaže koje nam pošaljete

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Rezervacija planinarske ture

Challenge 2000+

(Na listi nisu učesnici koji su kompletirali izazov)

Preporuke

Vremenska prognoza

  • Najčitanije

  • Najnovije